Project Description

Motnje spolnosti in estetska ginekologija

NAROČITE SE

Lepotna ginekologija

NAROČITE SE

Vrnitev na zadovoljujočo raven spolnosti.

Motnje v spolnosti so občutljiva tema, o kateri se je težko odkrito pogovarjati. Mnoge ženske za nezadovoljstvo pri spolnosti krivijo sebe ali pa iščejo razlog v partnerju, kar lahko na daljši rok ogrozi tudi stabilne partnerske odnose. Spolnost je tudi zrcalo partnerske zveze. Če vlada med partnerjem harmonija, je težav pri spolnosti načeloma manj. Težave pri spolnosti so lahko posledica slabše samopodobe in samozavesti in se lahko kažejo v obliki pomanjkanja ali izgube spolne želje, pomanjkljivega vzburjenja, nedoživljanja orgazma ali v obliki nepotešenosti, oz. nezadovoljstva z odnosom.

Med težavami, ki jih pacientke navajajo, so pogostokrat občutek bolečega in suhega spolnega odnosa ter drgnjenje.

V okviru lepotne kirurgije pa se ukvarjamo z naslednjimi težavami:

  • Kondilomi, bradavice, ateromi

  • Razjede in razpoke sluznice vhoda v nožnico

  • Povečane male sramne ustnice

  • Brazgotine po epiziotomiji (pri porodu)

Načini zdravljenja

Gre za kirurško odstranitev odvečnega tkiva. Robovi ran se zašijejo s posebnimi šivi, ki se raztopijo sami. Tako zdravljenje je priporočljivo za ženske, ki imajo deformirane ali asimetrične male sramne ustnice. Postopek traja od pol do ene ure in ga izvajamo ambulantno v lokalni, regionalni ali splošni anesteziji.

Učinkovitost laserja v uroginekologiji še ni dovolj dobro raziskana. Uspeh je večinoma kratkotrajen (nekaj mesecev) in to le pri blagih oblikah stresnega uhajanja vode. Pri zdrsu ginekoloških organov in pri prekomerni aktivnosti mehurja laserska terapija ni učinkovita

Spremembe na spolovilu odstranjujemo bodisi z uporabo laserja ali pa kirurško. Odvzeti vzorec vedno pošljemo na histološko preiskavo.

Prej in potemPOTEM

Vzemite si čas! Naročite se na pregled in poskrbite zase.

Strokovna oskrba zagotovljena.
Naročite se