Project Description

Operacijski posegi

NAROČITE SE

Operacije genitalij – Laparoskopija

NAROČITE SE

Ambulantna histeroskopija

Histeroskopija je preiskovalna metoda, pri kateri s pomočjo optike in vira hladne svetlobe pregledujemo notranjost maternične votline. Histeroskopija je lahko bodisi diagnostična, pri kateri zgolj ocenimo notranjost maternice in odvzamemo odščip sluznice za histološko preiskavo ali pa operativna,  pri kateri odstranjujemo polipe, manjše miome, zarastline, pregrade (septume), zaostalo tkivo po splavu in porodu in maternične vložke.

Poseg poteka brez anestezije po principu “see and treat”. Ob ustrezni preventivni analgetični terapiji poseg ni boleč, je pa pogostokrat neprijeten in ga pacientke občutijo kot močnejše menstrualne krče.

Posegi  v lokalni anesteziji

  • Minisling operacija proti uhajanju vode
  • Sprednja kolporafija pri bočenju mehurja (cistokela)

Veliki operativni posegi

Zahtevne laparoskopske operacije

  • Laparoskopija je minimalno invazivna metoda, pri kateri s pomočjo optike in vira hladne svetlobe pregledujemo  notranjost trebušne votline. Operacija je lahko diagnostične ali terapevtske narave, poteka v splošni anesteziji, priporočamo jo pri zdravljenju velike večine ginekoloških težav (miomi, ciste jajčnikov, endometrioza, zdrs maternice in nožnice, neplodnost, bolečine v mali medenici). Prednosti laparoskopije so manjša pooperativna bolečina, hitrejši odpust iz bolnice, hitrejše okrevanje in vrnitev v službo ter k vsakodnevnim aktivnostim.
  • Minimalni vbodi v trebušno steno pa zagotavljajo dober kozmetični učinek.

Pelvične rekonstruktivne operacije

  • Vaginalni posegi, sprednja in zadnja kolporafija, vaginalna odstranitev maternice, vaginalne operacije z uporabo mrežice. Operacije potekajo v splošni ali v regionalni anesteziji, pacientke pa odpuščamo domov tretji dan po operaciji.

Lepotni posegi

  • Korekcijski posegi pri prevelikih sramnih ustnah (labioplastika).
  • Odstranjevanje bradavic in drugih sprememb z zunanjega spolovila.
PREJPOTEM

Vzemite si čas! Naročite se na pregled in poskrbite zase. Strokovna oskrba zagotovljena.

Naročite se